Newbornshoot

Wat voor soorten newborn fotografie zijn er?

Jullie zijn net ouders geworden of gaan snel ouders worden van een prachtige zoon of dochter. Herken je dat je een newbornshoot wilt laten doen, maar dat je niet goed weet welke stijl ???

Er is immers ook zoveel aanbod.

Verschillende stijlen newborn fotografie.

Je hebt de keuze uit twee verschillende newbornshoots, namelijk de lifestyle en de geposeerde shoot.

Ik leg uit wat het verschil is . Dan kunnen jullie als ouders zelf de stijl kiezen die jullie aanspreekt  en waarbij jullie je het prettigst voelen.

***Lifestyle newbornshoot***

Met een lifestyle sessie kom ik graag langs aan huis. Hier fotografeer ik jullie kindje in de eigen omgeving, waar het zich vertrouwd voelt., met oog voor detail, leg ik jullie liefde voor jullie kindje vast.  Ik regisseer  tot op een bepaalde hoogte, ik geef wat kleine aanwijzingen en let op storende elementen. De storende elementen haal ik weg, want je wilt rust in de foto, zodat de aandacht naar jullie en je kindje gaat.

Wat doe ik wel en niet bij lifestyle fotografie

Wel:

  • Ik geef mijn klanten tips t.a.v. kleding.
  • Ik haal storende elementen weg, zoals lelijke stekkerdozen, een dode plant in de vensterbank, de kattenbak die net in beeld komt.
  • Ik klets gedurende mijn aanwezigheid met jou en je kinderen, zodat je ontspannen voelt.
  • Ik geef  kleine aanwijzingen , zoals misschien moet je zo gaan zitten ivm mooi lichtval, of vraag een broertje of zusje om een kusje te geven. En verder laat ik het gewoon gebeuren.

Niet:

  • Ik probeer geen gebruik te maken van flitsers, maar gebruik het natuurlijke licht., daar speel ik mee, zodat je mooie, natuurlijke lichtinval krijgt.
  • Ik neem geen props mee – dus geen jurken/pakjes/dekentjes/mandjes en dergelijke.. Juist het gebruik van jullie eigen, dierbare spullen is zo mooi om het verhaal van wie je bent en jullie zijn vast te leggen.

***Geposeerde newbornshoot***

Met een geposeerde sessie fotografeer ik jullie kindje in zijn of haar prettigste poses. Hierbij wordt erop gelet dat alle mooie details van het kindje duidelijk zichtbaar zijn.

Jullie baby wordt vaak bloot of met luiertje aan gefotografeerd, of in een wrap, (inbakkeren). Ook kan er gebruikt gemaakt worden van van een beanbag, dit is een grote “zitzak” met een frame daarom heen. Daar wordt een mooie doek overheen gedaan, en daar kan jullie kindje heerlijk op liggen.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van schalen, mandjes,bedjes en emmers, natuurlijk met de uiterste voorzichtigheid en gedoceerd met zachte materialen.

Deze sessie wordt bij mij in een verwarmde studio gehouden.  Uit eigen ervaring weet ik dat het fotograferen van jullie kindje het beste kan in de periode van 5 tot 14 dagen na de geboorte. De baby slaapt dan nog veel en vind het nog heerlijk om in de foetus houding te liggen.

Geposeerd met gezinsleden.

Mooie geposeerde foto’s waarin ouders en eventuele broertjes en zusjes ook worden betrokken. Hier wordt de nadruk gelegd op de prachtige band die bestaat tussen alle leden van het gezin. Dit kan samengevoegd worden met de geposeerde shoot.

Newbornshoot

Wat lever dit jullie op, nu je weet welke stijlen er zijn.

Als eerste dat je nu het verschil weet tussen de verschillende stijlen shoots.

En dat je dus gericht een shoot kunt uitzoeken waarbij jij/jullie je goed voelen en die bij jullie past.

Dit geeft rust, en dit is zeer belangrijk bij deze shoots, als jullie rustig zijn merkt jullie baby’tje dit ook en dat komt ten gunste voor de shoot.

Wat uiteindelijk resulteert in prachtige foto’s van jullie als gezin en de liefde voor jullie kindje.

Of prachtige geposeerde foto’s van jullie kindje en of gezin.

EEN TIJDLOZE HERINNERING VOOR LATER.!!

Wat ik jullie als fotograaf mee wil geven

Ga op je eigen gevoel af, en kijk wat er bij jou past, en hoe is jou baby’tje. Heb je een rustig kindje of juist een kindje wat gevoelig is voor prikkels. Daar zou ik altijd rekening mee houden.

En heb je nog meer vragen omtrent een newbornshoot, neem gewoon contact op, ik beantwoord jouw vragen met liefde.

Naar welke stijl gaat jou voorkeur uit ???

Benieuwd naar mijn werk, kijk eens bij mijn portfolio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!