Newborn shoot, wat voor soorten fotoshoots zijn er?
Newbornfotograaf in Klundert, Zevenbergen, Roosendaal, Breda, Dordrecht

Datum

Jullie zijn net ouders geworden of gaan snel ouders worden van een prachtige baby, een zoon of dochter. Herken je dat je een newbornshoot wilt laten doen, maar dat je niet goed weet welke stijl in newbornfotografie ???

Er is immers ook zoveel aanbod .

Verschillende stijlen newbornfotografie.

Je hebt de keuze uit twee verschillende newborn shoots, namelijk de lifestyle fotoshoot en de geposeerde newborn fotoshoot.

Ik leg uit wat het verschil is . Dan kunnen jullie als ouders zelf de stijl newbornshoot kiezen die jullie aanspreekt  en waarbij jullie je het prettigst voelen.

***Lifestyle newbornshoot***

Met een lifestyle newbornshoot kom ik graag langs aan huis. Hier fotografeer ik jullie kindje in de eigen omgeving, waar het zich vertrouwd voelt., met oog voor detail, leg ik jullie liefde voor jullie kindje vast.  Ik regisseer  tot op een bepaalde hoogte, ik geef wat kleine aanwijzingen en let op storende elementen. De storende elementen haal ik weg, want je wilt rust in de foto, zodat de aandacht naar jullie en je kindje gaat.

Wat doe ik als fotograaf wel en niet bij lifestyle newbornfotografie

Wel:

  • Geef mijn klanten tips t.a.v. kleding.
  • Storende elemten haal ik weg, zoals lelijke stekkerdozen, een dode plant in de vensterbank, de kattenbak die net in beeld komt.
  • Ik klets gedurende mijn aanwezigheid met jou en je kinderen, zodat je ontspannen voelt.
  • Ook geef ik kleine aanwijzigingen , zoals mischien moet je zo gaan zitten ivm mooi lichtval, of vraag een broertje of zusje om een kusje te geven. En verder laat ik het gewoon gebeuren.

Niet:

  • Ik probeer geen gebruik te maken van flitsers, maar gebruik het natuurlijke licht., daar speel ik mee, zodat je mooie, natuurlijke lichtinval krijgt.
  • Ik neem geen props mee – dus geen jurken/pakjes/dekentjes/mandjes enz. Juist het gebruik van jullie eigen, dierbare spullen is zo mooi om het verhaal van wie je bent en jullie zijn vast te leggen.

***Geposeerde newbornshoot***

Met een geposeerde newborn shoot fotografeer ik jullie kindje in zijn of haar prettigste poses. Er wordt erop gelet dat alle mooie details van het kindje duidelijk zichtbaar zijn.

Jullie baby wordt veelal bloot of met luiertje aan gefotografeerd, of in een wrap. (inbakkeren), Er wordt ook gebruikt gemaakt van van een beanbag, dit is een grote “zitzak” met een frame daarom heen. En om dat frame wordt een mooie doek omheen gedaan. Jullie kindje kan daar heerlijk op liggen.

In mijn fotostudio heb ik schalen, mandjes,bedjes en emmers, die gebruik worden. Natuurlijk met de uiterste voorzichtheid en gedocoreerd met zachte materialen.

Een newbornshoot wordt bij mij in een verwarmde studio gehouden.  Uit eigen ervaring weet ik dat het fotograferen van jullie kindje het beste kan in de periode van 5 tot 14 dagen na de geboorte. De baby slaapt dan nog veel en vind het nog heerlijk om in de foetus houding te liggen.

Geposeerd newbornshoot met gezinsleden.

Prachtige geposeerde foto’s waarin ouders en eventuele broertjes en zusjes ook worden betrokken. De nadruk wordt gelegd op de prachtige band die bestaat tussen alle leden van het gezin. Dit kan samengevoegd worden met de geposeerde shoot..

Wat lever dit jullie op ?

Als eerste dat je nu het verschil weet tussen de verschillende stijlen newborn shoots.

En dat je dus gericht een newbornshoot kunt uitzoeken waarbij jij/jullie je goed voelen en die bij jullie past.

Dit geeft rust, en dit is zeer belangrijk bij deze fotoshoots, als jullie rustig zijn merkt jullie baby’tje dit ook en dat komt ten gunste voor de shoot.

Wat uiteindelijk resulteert in prachtige foto’s van jullie als gezin en de liefde voor jullie kindje.

Of prachtige geposeerde foto’s van jullie kindje en of gezin.

EEN TIJDLOZE HERINNERING VOOR LATER.!!

Wat ik jullie als newbornfotograaf  in mee wil geven

Ga op je eigen gevoel af, en kijk wat er bij jou past, en hoe is jou baby’tje. Heb je een rustig kindje of juist een kindje wat gevoelig is voor prikkels. Daar zou ik altijd rekening mee houden.

En heb je nog meer vragen omtrent de een newbornfotografie, neem gerust contact op, ik beantwoord jouw vragen met liefde.

En weten jullie al wat voor stijl newbornshoot jullie willen ????

More
articles